ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Bediüzzaman Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

BİGEP projesi kapsamında okulumuzda okuma saatleri düzenlendi. Eş zamanlı olarak bütün öğrenciler  ve öğretmenler okuma etkinliğine katılım sağladı. Hergün düzenli olarak yapılacak okuma etkinliği ile öğrencilere okuma alışkanlığı aşılanacak ve öğrenciler kitap okumaya teşvik edilecek.

Mrt

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Serpil YARASAN rehberliğinde okulumuz öğrencileri tarafından Geri dönüşümün hayatımızdaki önemi,çevrenin korunması ve doğal kaynakların sürdürülebir bir şekilde kullanılması ile ilgili tüm kademelerde sunumlar yapıldı.

Şbt

8.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN AKADEMİK BAŞARILARININ ARTIRILMASI AMACIYLA AYLIK DENEME SINAVI YAPILDI.DENEME SINAVINDA SPONSOR OLAN VİRANŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

Çocuklarımızın sağlıklı,kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerinin her yönüyle gelişmesini sağlamak amacıyla okulumuzda uygulanan değerler eğitimi planında belirtilen Şubay ayı Değerler eğitimi ''SABIR''  ile ilgili çalışmalar yapıldı.

Şbt

BİGEP Kapsamında 8.Sınıflarda yapılan deneme sınavlarında dereceye giren öğrenciler ve hikaye yazma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ İMAM HATİP ORTAOKULU  MÜDÜRLÜĞÜ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

DEDE KORKUT TARZI HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Yarışmanın Adı: Dede Korkut Tarzı Hikâye Yazma Yarışması

Yarışmanın Konusu: Yarışma kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okudukları Dede Korkut Hikâyeleri tarzında hikâye yazmaları beklenmektedir.

Yarışmanın Amacı: Türk Millî Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; çocuklarımızın Dede Korkut Hikayelerini okumaları, anlamaları ve yazma becerilerinin, duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin, Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Hedef Kitle: Bediüzzaman Said Nursi İmam Hatip ortaokuluna  devam eden öğrenciler.

Gerekçe: Bu yarışma Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında hazırlanan Ortaokul Kademesi Eylem Planında yer alan faaliyetler kapsamında hazırlanmıştır.

Yürürlük: Bediüzzaman Said Nursi İmam Hatip ortaokulu Müdürlüğü ve proje kapsamında oluşturulan komisyonlar sorumludur. Bediüzzaman Said Nursi İmam Hatip ortaokulu Müdürlüğü  bu şartnamede değişiklik yapma ve uygulama hakkını saklı tutar.

Yarışma Şartları:

1.      Eserlerin Dede Korkut Hikâyeleri tarzında yazılması beklenmektedir.

2.      Eserler gerçek bir olaydan esinlenerek yazılabileceği gibi hayal ürünü de olabilir.

3.      Eserler bilgisayar ortamında A4 dosya kâğıdı boyutunda Word formatında 12 punto Times New Roman yazı karakteri kullanılarak 1,5 satır aralığı ile yazılacaktır.

4.      Eserler en az 2 sayfa, en fazla 6 sayfa olmalıdır.

5.      Her yazar sadece bir (1) eserle yarışmaya katılabilir.

6.      Birden fazla kişi tarafından ortaklaşa yazılmış hikâyeler yarışmaya kabul edilmez.

Değerlendirme

Okul içi  değerlendirmeler kurulacak komisyonlar  görevli Türkçe öğretmenleri tarafından yapılacaktır..

• Amaçlara Uygunluk: 15 Puan

• Özgünlük: 15 Puan

• Kurgu, karakter ve olayların uyumu: 20 Puan

• Türkçeyi kullanma becerisi: 15 Puan

• Hikâyenin bir bütün olarak sunulabilmesi: 15 Puan

• Hikâye Tekniğinin kullanımı: 20 Puan

Toplam: 100 puan

Son Teslim                 19   Ocak 2024

Ödül Töreni                   05 Şubat 2024

Şbt

Başarıyı İzleme ve Geliştirme projesi kapsamında (BİGEP) deneme sınavları yapıldı.Yapılan deneme sınavları sonrasında soru çözümleri yapılmaktadır.